Veronica Onlajn

En av mina kreativa platser i livet =).

Transportsträckor

Det har varit några transportdagar, därav min tystnad. En början på en resumé följer här:

Vi hade gett upp vår tanke om att kunna ta oss till Milford Sound eller glaciärerna på västkusten. Efter en rokad av planerna blev det att vi körde tillbaka till östkusten.

Någon timmes biltur från Queenstown tar dig till Lake Wanaka och ett av världens mest fotograferade träd.

The Lonely Tree of Wanaka
The Lonely Tree of Wanaka.

Det bästa hade varit att fotografera det i gryning eller skymning, men vi ville komma vidare. Om vi skulle tänka så vid varje ställe hade vi inte kommit långt 🙃. Stranden var översållad av asiatiska turister som nästan var på väg ut i sjön för att få till selfiebilder.

Lindis’ Pass.

Vi tog en liten vandring på nästan en timme vid Lindis’ Pass. Det var skönt att sträcka på benen efter alla branta upp- och nedstigningar i bergen. Vi är verkligen väldigt glada att vi fick Mazdan, som går som ett strykjärn längs vägarna 😊

Lake Pukaki.
Mount Cook vid Lake Pukaki.

Nästa stopp var Lake Tekapo… En dröm för många stjärnfantaster att besöka och få fina bilder av Vintergatan. Själva platsen i sig är inget extraordinärt, det är på natten magin börjar.

Bucketlist: The Lonely Tree of Wanaka - ett av världens mest fotograferade träd.
Lake Tekapo.

Självklart hade jag velat stanna här över natten och klamrat mig fast vid ett teleskop. Att titta på stjärnor hemma funkar bra, men det blir aldrig så klart eller riktigt så mörkt som man hade önskat. Jag och Miikka åker antagligen till norska fjällen i sommar för att vandra, då åker vårt teleskop med 🪐✨🔭

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *