Veronica Onlajn

En av mina kreativa platser i livet =).

Tramping

Folket här har många varianter av ord för olika saker, bland annat tramping [tremp-in], det vill säga att vandra, gå på tur.

Sydön är fantastisk för tramping (jag får återkomma om Nordön). Det finns vandringsleder som passar alla och vi har traskat på flera. Vi hade velat gå några till, men då hade vi behövt vandrarkängor med tanke på skicket av underlaget och allt regn.

På tal om vädret så är det väldigt skiftande. Jag ber om ursäkt ifall jag upprepar mig i ämnet. Vi kan bege oss ut när solen skiner, en halvtimme senare är det stormbyar, solsken, regn. Det gäller att ha lager av kläder och extra i ryggsäcken. Jag kan bara ana hur många det är som beger sig ut i naturen och ser det som en lätt promenad i stadsparken.

Cykling är också mäkta populärt. Vi passerade ett gäng cyklister som segade sig upp för ett berg med serpentinvägar. En av dem var på väg att rulla bakåt för att vinden tog tag i hans kläder, så det såg lite farligt ut en stund.

Till något annat! Jag kollade genom mina bilder och fann denna: I Queenstown, uppe på berget, hängde denna tavla gjord av jelly beans.

Frodo – Lord of the Beans

Längre ner på gatan fanns ett gatukök: Lord of the Fries. Nu väntar vi på en tredje Lord-kandidat för att komplettera samlingen.

Min mobil var nästintill urladdad, så jag satte adaptern i väggen på brukligt vis. Inget hände. Jag bytte uttag. Inget hände.

Adaptern var tung och hängde framåt, så jag tog min sko och fixade problemet. Man tager vad man haver i äkta (kanske inte riktigt, men ändå) MacGyver-anda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *