Veronica Onlajn

En av mina kreativa platser i livet =).

Stadsvandring

Vägg i vägg till hotellet ligger en nyöppnad restaurang, Global Dining and Bar, som vi bestiftade bekantskap med i fredags morse när vi tittade in för frukost.

Egg Benedict är en av mina favoriter och den som serverades här var en höjdare!

Mätta, glada och nyfikna promenerade vi mot Darling Harbour och följde en lista som Chandra skrivit åt oss. Vi passerade St Mary’s Cathedral, besökte en galleria, The QVB (Queen Victoria Building) med dyra småbutiker, samt några andra ställen.

Vi gick mot Sydney Wild Life Zoo, men när vi kom fram tappade vi lusten av någon anledning. I stället njöt vi av sol och utsikt vid vattnet (trots molnen på bilderna nedan).

Sydney är en stad jag kan tänka mig att åka tillbaka till. Här finns mycket, alla är vänliga och även om det är en storstad känns inte miljön hetsig… jo, på vissa ställen helt klart. Är man i CBD, Central Business District, så är det många på språng och man får lära sig snabbt att hålla sig till vänster.

Efter en del promenerande behövde vi vila fötterna en stund, så vi köpte glass från en glassbil och tittade på Archibald Fountain med Sydney Tower i bakgrunden. Fontänen är intressant då den har skulpturer från antika mytologier.

Vi åt även middag på Global Dining. Jag kunde inte motstå att prova deras risotto med skogssvamp. Ljuvlig! De hade fått till sälta och kryddning perfekt. Den fina eftersmaken av smör tillsammans med svampen var en fröjd för smaklökarna. Jessica åt en Caesarsallad som var lite av det finare hållet. Efterrätt i form av chokladkaka som vi delade på till kaffet satt som en smäck.

Vid frukosten hade vi frågat när de öppnar på morgonen och vi fick svaret att de öppnar 08.00 på lördagar. Vi skulle bli hämtade då av Damien och Chandra, så vi tänkte vänta med frukost tills vi kom fram till The Blue Mountains.

När vi skulle betala middagen kom frågan från servitören om vi skulle komma på frukost. Under dagen hade de visst kommit ett nytt beslut att de skulle öppna 07.00!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *