Veronica Onlajn

En av mina kreativa platser i livet =).

Nygammal bekantskap

Trettioett år har gått sedan jag började brevväxla med Damien Fitzgerald, en 17-åring från New South Wales i Australien.

Jag såg en annons i en av mammas tidningar och jag tyckte att det lät exotiskt, så jag skickade iväg ett brev. Jag hade flera brevvänner lite varstans i Europa och USA, men det var roligare att få Damiens brev när de damp ner i brevlådan.

I tisdags träffades vi för första gången på riktigt och det var lite overkligt – både det faktum att träffa honom och Chandra, samt att jag och Jessica faktiskt befinner oss i Sydney!

Klockan 10.00 hämtade grabbarna upp oss vid hotellet. Efter en ordentlig kram och presentationer hoppade vi in i deras bil för en rundtur i Sydney. Det är fantastiskt lyxigt att ha lokala guider!

Damien och Chandra på Fika Swedish Kitchen med ”Semla buns”.

På vägen mot Manly Beach berättade Chandra att han hade funderat på varför vi, som kommer från Sverige, ville besöka ett svenskt café. Det svaret kom när de serverades semla! Vi berättade om vår fikakultur, dalahästarna som stod på en hylla, bilderna på Polarbröd och Kalles kaviar…

Vi turister åt smörgåsar med pocherade ägg (frukost), så vi kan tyvärr inte svara på om dessa bakelser smakade som de borde.

Efter all flygplansmat smakade detta, in sin enkelhet, gudomligt!

Nästa mål var Manly Beach några minuters promenad därifrån. Jag brukar inte trivas när det är för varmt, men jag tyckte det var skönt trots de 29 graderna (havsbrisen gjorde också sitt såklart). Trots hög solskyddsfaktor på 50 SPF blev vi snabbt solbrända. Inte fräscht bruna utan kraftigt kräftröda: Turistbränna á la novis.

Från Manly tog vi en sväng mot Shelly Beach, där många snorklade. Bakom den lilla stranden följde vi en trappa upp mot en höjd, med olika utkiksplatser.

Vid ett färjeläge åt vi glass för att sedan åka till North Head med en vidunderlig utsikt över inloppet till Sydney med staden i bakgrunden.

På udden, Mrs MacQuire’s Point, fick vi en bra vy över Operahuset och Sydney Harbour Bridge.

Efter denna heldagsturné bestämdes det att vi ska ses på lördag igen =).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *