Veronica Onlajn

En av mina kreativa platser i livet =).

Nästan hundra

Denna söndagen har varit en bra dag. Vi började med att köra norrut, åt frukost i Kaipora och fortsatte än mer norrut, mot Cape Reinga. Det är 100 km/h som gäller, men det är svårt att hålla den hastigheten. Det är snirkliga vägar och till slut kommer man till vägs ände. Bokstavligen.

Te Retenga Wairua på Cape Reinga

Från kullen på bilden ser man när det Tasmanska havet och Stilla havet möts. Här finns även en fyr som byggdes 1941. Alla fyrar går samma öde till mötes, att de blir automatiserade och därmed obemannade. Den här drivs av solen ☀️.

Vi vandrade runt en del och körde tillbaka söderut. Vi tog oss till Ninety Miles Beach, det var bäst att passa på när det var lågvatten 😎☀️. Det var ljumma vindar liksom vattnet som sköljde över benen. Emellanåt kom en bil körandes annars var vi mer eller mindre ensamma.

Ebb och flod sker ständigt här och bilarna som kör håller en ordentlig koll på ”tidtabellerna”.

Att sitta och titta ut över havet, höra bruset av vågorna och bara vara, var så skönt. Våra veckor här i landet har till stor del bestått av transport från ena hotellet till det andra, eller någon aktivitet. Det är först de senaste veckorna på Nordön som vi har tagit några (passande nog regniga) dagar där vi inte gjort något speciellt. Vi är ju ändå på semester 😁.

På tal om transport så kör vi ner till Auckland imorgon och vårt sista boende på den här sidan jorden. Vad tråkigt det lät…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *