Veronica Onlajn

En av mina kreativa platser i livet =).

Konsten att borsta tänderna på en katt

Jag hade kompledigt i fredags och hade då passat på att boka in en tid hos veterinären för båda katterna som behövde ta bort tandsten.

Jag lämnade dem på morgonen och gjorde sedan ärenden – bland annat tandläkarbesök för egen del och shoppade lite fler växter till balkongen.

Vid 15.30 hämtade jag upp de små vingliga och fick tala med veterinären, Marianne. Hon berättade att Oscar behöver en ögonsalva för ena tårkanalen är lite trång och behöver en behandling tre gånger om dagen i 8-10 dagar.

Sedan kom hon till Elsa som har smackat och som jag trodde berodde på tandsten. Marianne berättade då att hon hade haft en lös tand som nu hade tagits bort. Elsa hade också lätt inflammerat tandkött, så ordinationen är tandborstning varje dag följt av en gel som man stryker på tänderna med fingret.

Vår lilla vase* som fick utså detta på sin femårsdag dessutom!

Så hur borstar man tänderna på en katt utan risken att bli sönderriven?
På fredagkvällen fick hon vara ifred med tanke på att hon varit sövd och blivit av med en kindtand. När vi skulle borsta i lördags så höll Miikka henne i famnen och jag kom inte åt eftersom hon ålade sig.

På kvällen kom jag på att man låter henne sitta själv och så leker man med tandborsten. Sagt och gjort så var vi tvungna att prova. Miikka höll tandborsten och jag var tvungen att fotografera =).


*Vase
Vase, vasen är i detta hänseendet ett göteborgskt uttryck för ”stackare” eller ”lille stackare”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *