Veronica Onlajn

En av mina kreativa platser i livet =).

Ifrågasatt parkeringsbot

I lördags kollade jag postfacket och i den tunna högen fanns ett kuvert adresserat till mig från HOJAB Parkeringsservice i Solna med en påminnelse avseende en parkeringsbot.

Påminnelse om kontrollavgift
Fordringsägaren [Göteborgs Stads Parkering AB] har gett HOJAB uppdrag att påminna om betalning av kontrollavgift. Nedan angivet fordon har varit uppställt i strid mot gällande förbud eller villkor enligt skyltningen. Med anledning härav har Ni debiterats en avgift. En uppmaning att betala avgiften har därför placerats på fordonets vindruta.”

Vidare uppges följande:
”Orsak: Parkeringsförbud
Datum: 15-01-01 – 15-01-01
Område: Tyghusvägen
Kommun: Göteborgs kommun
Foto taget: JA”

Idag ringde jag till HOJAB och fick tala med en tjej. Jag frågade hur det kommer sig att jag får en påminnelse på något jag inte har fått från första början och detta över tre år senare.

”Den fakturan är betald nyligen så du kan bortse från den.”
”Betald? Av vem då?”
”Det är en man som har betalat den. Och han har fått en bot till i april som också är betald.”
”Jaha… men jag får inte ihop det här med år 2015 för då leasade jag bilen.”
”Då har vi slagit in fel årtal när vi har kollat upp ägaren av bilen, så det har blivit 2015 istället för 2018. Jag ber om ursäkt för detta.”
”Det är ju konstigt för på baksidan av fakturan ska det vara en spegling av den faktiska boten, men då är den gjord i efterhand?”

Denna kommentaren hade hon inget svar till, så med andra ord kan uppgifterna vara missvisande på dylika fakturor. Bara så att ni vet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *