Veronica Onlajn

En av mina kreativa platser i livet =).

Högt och lågt

Hotellet i Te Anau var en besvikelse med lyhörda rum, stenhård säng, inget tryck i duschen, frukosten var… kass helt enkelt. Det enda positiva var att det låg så nära Lake Te Anau.

Storfiskaren!

Till råga på allt hade jag lite ont i halsen igår. Det hela förvärrades under natten med torr och värkande hals. 😖

Efter frukost kollade vi upp vägförhållandena till Milford Sound, vilka var oförändrade, så vi satte kurs mot Queenstown.

Lake Watakipu med bergskedjan The Remarkables i bakgrunden.

Vår bil började låta mycket underligt när vi närmade oss Queenstown, så för att försäkra oss om att inte bli strandsatta någonstans, körde vi in till Jucy Rentals. En mycket trevlig kille sa direkt att det är bättre att vi får en annan bil, för det skulle ta tid att felsöka. Någon liknande bil fanns inte, så det blev en Mazda. Det är helt okej för vår del 😊.

Efter en sen lunch och traskande genom stadens gator körde vi till hotellet, Holiday Inn. Jag somnade på sängen en stund, riktigt trött av förkylningen.

De flesta vet säkerligen att jag inte är så förtjust i höjder. Att stå på en stol gör att mina ben skakar och hjärtat bultar. Bilden ovan är tagen från en gondol som tar oss upp längs en bergssida, 450 meter upp.

Jag höll i mig, Jessica likaså, när gondolen stannade och den gungade i någon minut. Det kändes skönt att ha fast mark under fötterna när vi klev ur. Vi skulle äta middag på Stratosfare Restaurant och blev anvisad ett bord av en dansk tjej. Där fanns en buffé med potatismos, nudlar, kyckling, hjort, lax, sushi, räkor… Det enda som saknades var kaffe!

Färden nedåt gick bättre för då kunde man se mer ut och inte ner 😏.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *