Fråga Vera

Jag uppdaterar inte den här sidan så ofta, men jag får ändå en del mail med frågor. Här kommer lite frågor och svar av olika karaktär!


Hur många bloggar har du haft? Jag kom ihåg när du hade en på Blogger för länge sen. /FM

Jag har haft denna domänen som blogg från och till. Om jag ska räkna bloggar som legat på andra ställen så är det två stycken. Allt finns sparat någonstans men vissa saker skulle jag inte vilja upprepa!


Åker ni till Norge och vandrar varje år? /CO

Nej, tyvärr inte, men får se om det blir en tur i år igen. Vi har varit på många ställen, senast på Hardangervidda som jag kan rekommendera!


Jag vet att du gärna reser och har varit lite varstans. Har du gjort din drömresa ännu? Har du packningstips? /AA

Nej, det har jag inte gjort... Undrar om man någonsin gör det? Har du sett ett ställe vill du se nästa och nästa. Nu lockar Sydney och Nya Zeeland!

Packningen är alltid lätt oavsett hur långt eller hur länge jag är på resande fot. Ska jag på en weekendresa har jag min vanliga ryggsäck från Haglöfs, är det en längre tar jag min Eagle Creek (länken visar till en liknande ryggsäck, den jag har säljs visst inte längre).

Den är i storlek som en kabinväska, är mångsidig och väldigt praktisk. I den använder jag kompressionspåsar och packväskor från Eagle Creek Pack-it, på utsidan kan man hänga fast saker med karbinhakar.

Om det är något jag inte har med mig finns det alltid att köpa där jag är. Det är skönt att resa med lite packning: Man slipper vänta på sitt bagage när man landat (och behöver inte oroa sig för att det inte ska komma fram alls) och man behöver inte hela garderoben med sig om man har kläder som matchar med varandra och torkar snabbt när man tvättat upp dem.Jag har besökt Nightbringer.se... tror du på satan eller gud? Bara namnet får mig att tänka på djävulen. /LS

Jag är inte troende alls. Mitt intresse för myter, legender och historia är brett och något som alltid återkommer är det goda och det onda, så därför skriver jag om både det ljusa och mörka.


Vad har era katter för färg? Jag funderar på att skaffa birma själv! /SS

Elsa är lilasköldpadda (SBI j) och Oscar är creme (SBI e).
Rasen är helt underbar!Vad heter medicinen du får för din migrän? /RJ

Maxalt. Det är tabletter som smälter på tungan (eller munsönderfallande som det så fint heter) som jag tar vid behov. Tabletterna fungerar minst 80 procent av gångerna. För Hortons använder jag nässpray som också fungerar bra.


Hur många gånger har du opererat din högerhand egentligen? /SM

Två gånger.
2006 - Karpaltunnelsyndrom
2013 - Avskuren sena i lillfingretFavoritmusik och favoritfilm? /NÖ

Rock, metal/death metal och trash är favoritgenren. Jag lyssnar egentligen på det mesta, även klassisk musik.

Favoritfilm. Att säga specifikt en enda rulle är svårt. Sci-fi är alltid ett säkert kort =).Har du kvar ditt företag? /NR

Nej. Jag la ner det när jag fick mitt nuvarande jobb.
Publicerad:
Fredagen den 22 mars 2019