Det våras för makrill

Lördagen var varm och solig, perfekt tillfälle att åka ut till båten för att ta av presenningen som täckt den över vintern. Imorgon påbörjas vårstädningen med polerande för min del och Miikka ska jobba med trädetaljerna inuti.

SolKlara
Förra sommaren var, som ni vet, inte den bästa med regn och blåst, så det var inte många dagar ute till havs. Miikka och lillebrorsan var ute några gånger och fiskade makrill och jag hoppas att det blir bra fångster även i år. Finns det något godare än färsk makrill med spenat till?

Café Ågot
När vi var klara med båten så funderade vi lite på vad vi skulle ha till middag och Miikka ställde frågan om vi skulle åka ut mot Marstrand och äta tidig middag på Café Ågot. Jag ringde upp storebrorsan som äger stället tillsammans med sin sambo Terese för att avisera vår ankomst. Caféet är för övrigt uppkallat efter vår mormor som kom från Norge =).

Café Ågot
Hjärtligt och välkomnande i en trivsam miljö. Nu låter det som rena reklamen, men det är så det känns när man kommer dit. Längs väggarna finns gamla saker som gör att man blir sentimental och mer eller mindre allt är även till försäljning.

Café Ågot - maten
Det blev en kundrush när vi kom så vi fick lite extra tid att titta på allt. Det blev några "åh", "ah" och "kommer du ihåg den här?".

Jag åt en pyttipanna med älgkorv och vildsvinsbacon bland annat. Miikka avnjöt en älgburgare med pyttipanna som tillbehör. Fantastiskt gott och mycket mat!

Café Ågot - utsidan
Vi var de sista som åkte därifrån så bilderna ser lite ödsliga ut =). Det får bli en båttur till Marstrand i sommar och så lunch/middag på Café Ågot!

Vem vet, de kanske kommer servera nyfångad makrill? ;)

Vill du veta mer?
Läs mer på deras hemsida eller på Facebook
Publicerad:
Lördag 14 april 2018