Sidan laddas

Onlajn.com

X Separator


square

6

DEC

DUBBEL HELIGHET

med Elsa och Oscar

Sorgen efter Gubben lär aldrig gå över, men det dröjde inte så länge som jag trodde innan vi började prata om att skaffa katt(er) igen. Vi diskuterade lite löst om olika raser - Helig Birma och Abessinier exempelvis - och efter lite googlande, påläsning och mer diskuterande hittade vi en Birma-uppfödare i Göteborg som hade kattungar. Vi kontaktade dem och fick komma och hälsa på eftersom vi ville veta lite mer om dessa katter.

Anders och Katarina (SE*Amloves) - hängivna och seriösa uppfödare - var väldigt öppna och berättade allt vi ville veta om denna härliga kattras. Katarina hämtade en liten vitbeige hankatt som var ca 6 veckor gammal och sen den yngre kullen som vinglade runt med svansarna rakt upp och skulle undersöka oss och omgivningen.

Den lille beige katten, Kisses of Fire, låg med nosen mot min hals och somnade till och när jag skulle lyfta ner honom så pep han i protest. När vi åkte därifrån så hade jag fastnat för honom (såklart) och vi hade bestämde oss väldigt snart att det var honom vi ville ha. Vi kontaktade Katarina och frågade om vi fick boka Kisses - som vi snabbt kände skulle heta Oscar =).

Vi fick efter några dagar frågan från dem om vi skulle kunna tänka oss att vara fodervärdar till Oscars mamma, som vi kallar Elsa, vilket vi sa ja till. Den 3 december hämtade vi hem båda två, inte ett pip kom från dem under bilresan hem och vi var som två barn på julafton när vi släppte ut dem i hallen.

De känner sig hemma, älskar sitt vägghängda klösträd och är riktigt mysiga, nyfikna och vill verkligen vara med vad man än gör.


square

7

OKT

NY HEMSIDA

OCH SORGEARBETE

blog Image

Göteborgs Måleris hemsida ligger ute sedan en tid tillbaka, jag har dock inte varit på hugget vad gäller bloggen. Eller så mycket annat för den delen.

Anledningen är att jag den 19 augusti var tvungen att låta min älskade katt få somna in. Jag trodde att han hade problem med någon tand, men det visade sig att han hade en tumör i käken/munhålan. Det är fortfarande väldigt tungt, saknaden är stor och det känns tomt här hemma. Vi vill gärna ha katt(er) igen, men det får dröja ett tag till.


square

24

MAJ

SENASTE NYTT

blog Image

Jag är i slutskedet på Göteborgs Måleris nya hemsida - optimerad för mobiler och läsplattor. Det har varit lite trixande med programmeringen emellanåt, men nu är det inte långt kvar till lanseringen.

Tidigare i veckan fick jag en förfrågan om en hemsida, sköta löpande utskick av nyhetsbrev och ta fram en företagsprofil av ett relativt stort bolag. I dagsläget hinner jag inte det, men vi ska ta upp frågan igen efter sommaren. Det är riktigt roligt och smickrande att jag blir tillfrågad =).

Den 21 april fyllde Gubben 14 år. Han är lika lekfull och pigg som alltid, men några ljusa strån har det kommit runt nosen. Vår lilla egensinniga älskade skogis!


square

23

FEB

En tid med förändringar

AND A LITTLE SHINE

blog Image

Den 8 februari fyllde jag 42 år och min syster överraskade mig med en present som vi hade pratat lite löst om att skaffa - en Misfit Shine aktivitetsmätare! Hur aktiv man än kan tycka att man är så är det alltid en sporre när man ser svart på vitt hur mycket man faktiskt rör sig på en dag.

Den här lilla svarta "pucken", i storlek som en femkrona, kan jag bära runt handleden, sätta fast i byxfickan, skorna, kragen, eller fästa i halsbandet Bloom, vilket är vändbart som synes på bilden ovan. Om du funderar på att skaffa en så rekommenderar jag den varmt!


Jag fick frågan och jag svarade ja.
Jag fick ett mail där ett företag visade intresse av att träffa mig, mötet kändes bra och sen fick jag beskedet att de vill erbjuda mig tjänsten som ekonomi- och marknadsassistent med start den 2 mars. Det var svårt att tacka nej när det var bättre förmåner och dessutom nära hem.

I fredags slutade jag min anställning i Västra Frölunda efter knappt ett års tid som marknadsassistent. Denna veckan - när dessutom sambon är i Norge och jobbar - så ska jag passa på att göra sånt som har blivit liggande (lite hemside- och trycksaksjobb, bankärenden, med mera).


square

31

JAN

Morgonpromenad

blog Image

En tidig morgon med min lillebror som hade ett ärende in till stan och jag följde med. Det var kallt, lite snö i luften, knappt någon trafik. Det var riktigt skönt och när jag såg trädet med skärpet så var jag tvungen att ta fram mobilen.


square

18

JAN

Pisa

Scrapbooking

blog Image

Igår satt jag och syrran och scrappade, fast beslutna att bara koncentrera oss på Pisa så att vi skulle få någon sektion färdig. Vi kom långt och det som fattas nu är texter - det vill säga journaling - och lite dekorationer. Nästa gång lär vi bli färdiga och sen väntar en av de andra städerna som är kvar att göra.

Pisa är en fin stad och tornet i sig lutar mycket mer än vad man tror. Vi har varit uppe i kampanilen i Venedig och Asinelli, det högsta tornet i Bologna, men vi brydde oss inte om att gå upp i detta vackra klocktorn. Jag tror att vi var lite mätta efter allt vi sett på vår rundresa. Det får jag råda bot på vid nästa besök.


square

11

JAN

Synkning pågår

blog Image

Den 9 januari fick jag nog av min tre år gamla mobil av märket Samsung. Den krånglade bara mer och mer - larmet fungerade sporadiskt, den stängde av sig utan anledning och reagerade inte alltid. Jag bestämde mig för att köpa en ny direkt och sambon följde med ner till Backaplan. Jag hade god lust att ta bilen men vi trotsade den hårda blåsten.

Vi gick in på Phone House och Elgiganten men det var usel service, så vi stegade bort till Siba, efter några minuter fick vi hjälp. Jag visste vad jag skulle ha - en iPhone 6 Plus (64 Mb) - och visste att frågan om abonnemang skulle komma upp, det är ju ändå en telefon man köper. Jag säger bestämt att jag köper loss den och att jag är nöjd med det abonnemang jag har idag. Ändå står han och rabblar en massa och fortsätter ivrigt att försöka prångla. Han såg konfunderad ut när jag säger att jag inte vill binda upp mig, utan behåller abonnemanget som jag har idag.

Jag tittade på ett fodral och räcker över den till honom och då säger han:
"Om jag bjuder på fodralet, skulle du vara intresserad av abonnemanget?"
Hade han sagt något mer så hade jag gått därifrån och beställt telefonen över nätet istället. Det är kanske dags att lära sig lyssna på kunden?

Mobilen är jag väldigt nöjd med, kameran är väldigt bra och den synkar mina anteckningar och kalendern som jag använder mig av i min iPad. Jag har Windows 8 på datorn och har lagt in en app som gör att jag även kan se dokumenten i iCloud där. Flera har påpekat att den är "väldigt stor". Det är den nog för dem, för vad jag har den till är den perfekt.

Jag har även fått påpekat för mig att den böjs lätt. Om man är så dum att man har telefonen i fickan, oavsett märke och modell, och sätter sig ner, så får man skylla sig själv om det uppkommer skador, det kan ju knappast tillverkaren klandras för.


square

3

JAN

God fortsättning på 2015

Vi firade in det nya året med min syster hos lillebrorsan, Henrik. Han lagade en god middag och vi fick en fantastisk utsikt över hustaken och fyrverkerierna från hans takvåning. Det tråkiga är när man gick hem och såg alla tomma lådor och förpackningar som folk lämnat efter sig - om man orkar bära med sig det ut kan man väl ta med sig skräpet efteråt?

Scrapbooking
Denna helgen hade jag och syrran planerat att sitta hemma hos henne och scrappa, men vi hoppade över det idag och kommer att sitta mer koncentrerat imorgon istället. I augusti 2012 gjorde vi en egen skräddarsydd rundresa på tio dagar: Milano, Venedig, Bologna, Rom och Pisa. Nu ska vi lägga krutet på att få våra fotoalbum klara. Bättre sent än aldrig =).

Om bloggen

Personligt och professionellt där betraktelser av det verkliga livet genomsyrar det mesta.

Efter ett längre blogguppehåll har jag bestämt mig för att börja om.

Om mig

Namn: Veronica
Bor: Göteborg

Arkiv

2015
2014